Het skills verhaal van KHFC

Boeien, binden verbinden. Wij als HFC’ERS zien elkaar, maar we spelen wellicht als leden nog niet genoeg met elkaar samen. We wonen veelal dicht in de buurt op fietsafstand van elkaar en van de club. De ShowYourSkills app gaat ervoor zorgen dat wij weer met elkaar kunnen samen spelen, zodat boeien, binden verbinden niet alleen een quote blijft maar ook daadwerkelijk in de praktijk gebruikt kan worden.

Mitchell weltevreden 25 jaar oud, verantwoordelijk voor het selectie voetbal O8 t/m O12 en daarnaast verantwoordelijk als hoofdtrainer voor de JO14-1 uitkomend in de tweede divisie.

Koninklijke HFC en ShowYourSkills zijn in 2021 samengekomen, op dit moment voeren wij een hele positieve try out uit, waarin wij vooral de willigheid van de spelers testen. De introductie om buiten te gamen op je telefoon is tegelijkertijd voor HFC een kans voor een extra speelmoment buiten. Zo blijven wij onze spelers steeds vaker zien en kunnen we door verschillende oefeningen spelers blijven volgen. De beoordeling zal ze uiteindelijk helpen om de volgende dag weer bij de club te komen. Het is een mooi gespreksonderwerp en uiteindelijk draagt het bij, bij de verdere ontwikkeling van de speler.

Zelf als kind was ik zeker geïnteresseerd door innovaties, maar op het moment dat ik de leeftijd had van de kinderen waar wij nu de try out mee doen hadden we nog geen Playstations en apps om buiten te spelen. Wel was je er gevoelig voor op het moment dat iemand het had. Een app als ShowYourSkills heb ik zeker gemist en ik weet 100% zeker dat ik dit had gebruikt, als ik het tot mijn beschikking had. Ik speelde zelf veel op pleintjes, wij gebruikte in plaats van pionnen jassen, schoenen en als wat we maar konden vinden om snel te kunnen voetballen. Zeker een app als ShowYourSkills waarin de oefeningen een uitdaging zijn en waarin je met je vrienden gezamenlijk kunt buiten spelen en elkaar kunt uitdagen zou ik dit als kind zeker gebruiken

ShowYourSkills tackelt voor ons een maatschappelijk probleem, namelijk dat wij ons steeds meer zorgen maken over het feit dat onze spelers binnen zitten. Dit kan ook te maken hebben dat buitenspelen minder interessant is, door ShowYourSkills zijn wij ook hiermee bezig voor onze spelers om dit weer interessant te maken. Ook kunnen we in onze jeugdopleiding een extra trainingsmoment aanbieden waarin we zelf toezicht houden op het beoordelen van de skills. We gebruiken deze beoordeling en skills als onderdeel van de training om zo sneller bij ons doel te komen. Het doel binnen de vereniging is om iedere speler tot een completere speler te ontwikkelen.

Vanaf het nieuwe voetbalseizoen 2023-2024 zullen wij ShowYourSkills ook gaan gebruiken voor de gehele jeugd en daar zijn wij ontzettend blij mee.

Speler JO14-1 Koninklijke HFC

Het allerleukste van voetballen vind ik de intensiteit en hoe ik met mijn voeten moet bewegen en hoe je je moet concentreren. Daarnaast dat ik voluit vrij kan zijn wie ik wil zijn.

Het allerleukste van ShowYourSkills vind ik dat ik zelf een oefening uitkies en uit kan voeren. Deze stuur ik op en word beoordeeld, als mijn oefening dan goedgekeurd wordt krijg ik hier punten voor. Ook vind ik het leuk dat er een klassement is en dat ik met mijn punten kan stijgen in de ranglijst. Je doet ShowYourSkills niet omdat je trainer het wil maar omdat je bovenaan wilt eindigen

Het maakt ook niet uit als er iets gebeurt waardoor het fout gaat, je kunt de oefening gewoon nog een keer opnemen. Zo leer je op een leuke manier.