MET HET SPORTAKKOORD BRENGT SHOWYOURSKILLS DE JEUGD IN BEWEGING

Veel en gevarieerd bewegen is voor kinderen en jongeren van groot belang voor de fysieke en mentale gezondheid, een goede ontwikkeling en bovenal leuk om te doen. Met het toekennen van het Sportakkoord zetten ShowYourSkills en de gemeente Purmerend de volgende stap om  sport zo leuk en toegankelijk mogelijk te maken voor álle kinderen in de gemeente Purmerend. Zo wordt de volledige potentie van sport en bewegen beter benut en komen we dichter bij de doelstelling alle kinderen in deze gemeente meer te laten bewegen.

ShowYourSkills is d√© applicatie die kinderen in beweging brengt. Door middel van gamificatie laat ShowYourSkills de digitale en fysieke wereld samen komen. Met meer dan 700 oefeningen bieden wij op een eenvoudige, leuke en interactieve manier een stimulans voor voetbalverenigingen in Nederland om hun (jeugd)leden te motiveren zichzelf te ontwikkelen. Hiermee cre√ęren wij een authentieke sport social community, de ideale online toolkit voor spelers.

Voor het eind van 2022 worden gesprekken gestart met de zes voetbalverenigingen in de gemeente Purmerend, te weten VPV Purmersteijn, FC Purmerend, vv De Wherevogels, vv ZOB, SV Beemster en WBSV. Met ShowYourSkills bieden voetbalverenigingen hun leden meerwaarde  doordat zij door  het doen van voetbaloefeningen hun technische, motorische en cognitieve vaardigheden bevorderen. Zo ontstaat de mogelijkheid om de jeugd op een innovatieve, speelse manier meer in beweging te brengen.

Tevens wil ShowYourSkills in de loop van het jaar 2023 de jeugd bereiken die (nog) niet actief is bij een sportvereniging. Door hen actief gebruik te laten maken van de app en hen de vele uitdagende, leuke challenges te laten behalen, hopen wij hen te enthousiasmeren. Hiermee stimuleren we de jeugd om zich aan te sluiten bij een sportvereniging.

ShowYourSkills: ‚Äúhet Sportakkoord wordt naast de gemeente Purmerend ook door Spurd, Sportraad, H20, Clup Welzijn, Horizon College sport & bewegen gevormd. Wij zijn dankbaar voor de toekenning hiervan. Het schept vertrouwen van meerdere partijen die inzien dat het nodig is om de jeugd niet alleen in beweging te houden, maar ook te krijgen. Los van de verenigingen die al zijn gestart met deze applicatie voor hun leden, wordt hiermee de volgende fase ingezet en dat doen we samen. Ook afgelopen week werd maar weer eens duidelijk hoe lastig verenigingen het hebben die noodgedwongen hun deuren sluiten waardoor hun leden niet meer kunnen sporten. Dit vormt een landelijk probleem en dat is onacceptabel, wij bieden graag de nodige hulp en inzet vanuit ShowYourSkills‚ÄĚ, aldus Brian van Gils

Oskar van Dijk, gemeente Purmerend over ShowYourSkills: ‚ÄúShowYourSkills enthousiasmeert de jeugd om meer te gaan bewegen. Het geeft de verenigingen de mogelijkheid, leden en niet-leden nog sterker aan zich te binden. Hier staan wij volledig achter en we ondersteunen hen hierbij middels het Sportakkoord voor de gemeente Purmerend, maar dit zou absoluut breder gedragen moeten worden‚ÄĚ.

Nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden voor jouw vereniging, onderwijsinstelling of graag in contact? Mail naar info@showyourskills.nl.  Wil jij nou niks missen van alle ontwikkelingen binnen ShowYourSkills? Volg ons en houd de socials in de gaten! Zo blijf jij op de hoogte van het laatste nieuws.