DFDS – N.E.C. Voetbalacademie sluit samenwerking met online platform ShowYourSkills


N.E.C. is onlangs een samenwerking aangegaan met ShowYourSkills. Door het gebruik van een innovatief programma ondersteunt ShowYourSkills bij de ontwikkeling van kinderen in de DFDS – N.E.C. Voetbalacademie.

ShowYourSkills is een applicatie waarmee jonge voetballers worden uitgedaagd ‘skill challenges’ te voltooien. Met ruim zevenhonderd verschillende oefeningen op verschillende niveaus krijgt ieder kind de kans zich op zijn of haar eigen tempo te ontwikkelen. ShowYourSkills brengt de digitale en fysieke wereld samen met het creëren van een authentieke sport community.

Tonny Pijnappels, manager Voetbalacademie N.E.C., stelt: ”Mede vanuit onze visie op BMO (breed motorisch ontwikkelen) zijn we een samenwerking gestart met ShowYourSkills. Hierdoor zijn we in de nabije toekomst in staat om buiten de (facultatieve) trainingsmomenten extra fundamentele beweegvaardigheden aan te bieden waarmee we de breed motorische ontwikkeling en algehele frequentie van bewegen van kinderen stimuleren. Daarnaast geeft het ons de mogelijkheid om de ontwikkeling van talent verder te monitoren. Een belangrijke stap voor onze Voetbalacademie.”

“We willen een stimulatie en motivatie zijn voor de jeugd om zichzelf verder te ontwikkelen. In plaats van de telefoon te vervangen geven we deze een ander doel, door zo met een stuk gamification bewegen weer leuk en aantrekkelijk te maken voor alle jeugd. Met N.E.C. start een innovatieve BVO, waarmee we uiteindelijk via de Voetbalacademie ook de partnerclubs willen aanspreken. We zijn erg trots op die ontwikkeling. Samen creëren we een sportieve leeromgeving voor deze jeugd. Vooral dat de bijdragen van dit platform wordt erkend als duurzaam en relevant met de maatschappelijke uitdagingen die er zijn. Zeker met het oog op de niet sportende jeugd die wij tevens als focusgebied hebben”. ”, aldus Brian van Gils, mede-eigenaar ShowYourSkills.