KNVB kiest ShowYourSkills als winnaar tijdens het Collaboration Event van Reimagine Football!

PURMEREND – Tijdens het Collaboration Event, geïnitieerd door Reimagine Football, is de online applicatie van ShowYourSkills door de KNVB gekozen als winnaar in de categorie Move To Improve. Tijdens dit event krijgen startende bedrijven de kans om ideeën te pitchen aan onder andere de KNVB, UEFA en City Football Group. ShowYourSkills werd tijdens dit event vertegenwoordigd door Dave Huisman en Eric Voortman.

Reimagine Football is een platform gevormd door de KNVB, AFC Ajax, de Johan Cruijff ArenA, de City Football Group en UEFA. Tijdens deze editie van het Collaboration Event heeft ShowYourSkills een idee gepitcht in de categorie: Move to Improve. In deze categorie draait het om de vraag; hoe kunnen we een online omgeving voor amateurvoetballers creëren waar zij zichzelf kunnen uitdagen om meer te sporten en gezonder te leven?

Dave Huisman, managing partner van ShowYourSkills over de applicatie: “Vanaf de start in juni 2021, is het een mooie reis met elkaar geweest. We hebben een idee uitgewerkt tot een complete app waarbij elk kind gelijke kansen krijgt. Het is bewezen dat kinderen minder bewegen en meer aan het gamen zijn. ShowYourSkills is ontstaan uit het idee om hier verandering in te brengen. Door het aanbieden van ruim 700 challenges variërend van makkelijk tot moeilijk, dagen wij de spelers uit om de beste versie van zichzelf te worden. Wanneer een oefening wordt behaald, kunnen gebruikers zich als individu opwerken naar de top van de ranglijst binnen de club. Tevens hebben alle trainers en coaches alles inzichtelijk op één plek, waardoor de huiswerkbegeleiding voor spelers bij veel clubs een stuk overzichtelijker wordt.

Om deze reden is ShowYourSkills de ideale applicatie voor alle voetbalclubs in Nederland. Met deze app heb je de ultieme tool in handen om een grote groep te bereiken en zowel meer interactie als participatie te realiseren. ShowYourSkills is de beste trainer voor iedere voetbalclub.”

ShowYourSkills omarmt de digitale wereld, in plaats van hiermee de strijd aan te gaan. Op deze manier streeft ShowYourSkills er net zoals de KNVB naar om kinderen gezonder te laten leven en gelijke kansen te geven. De komende periode zullen beide partijen intensief samenwerken om dit te realiseren.

De KNVB over deze samenwerking: “Wij zijn blij met de deelname van ShowYourSkills aan het Move to Improve traject. Normaal zijn wij als KNVB wat sceptisch over apps, maar het bedrijfsplan en de mindset van ShowYourSkills sluit goed aan bij waar de KNVB voor staat. Samen kijken we met een open blik naar elkaars ideeën en de toekomst. De komende periode staat in het teken van het opzetten van een mogelijk duurzame samenwerking. De kleuren van onze organisaties zijn een match, net zoals onze missies en visies!”

Dave Huisman over het winnen in de Move To Improve categorie: “Het is een hele mooie prestatie en we zijn dankbaar dat de organisaties achter Reimagine Football in ons geloven. Samen met de KNVB gaan we de volgende stap zetten om kinderen meer te laten bewegen. We willen iedereen bedanken voor zijn of haar vertrouwen, expertise en aandacht in de afgelopen 6 maanden. ShowYourSkills is meer dan een idee, het is een platform dat werkt.”

Iedere vereniging kan nu een demo aanvragen. Zo bouwt ShowYourSkills samen met verenigingen naar een land in beweging. Kijk voor meer informatie op www.showyourskills.nl