Welkom Partnerclubs van AZ

ALKMAAR- AZ is een samenwerking aangegaan met online platform ShowYourSkills. 


Voorafgaand aan het Eredivisieduel AZ – FC Utrecht werd in het AFAS Stadion het contract ondertekend. Met de applicatie van ShowYourSkills zet AZ een volgende stap in de ambitie het algehele voetbalniveau van Noord-Holland en omstreken te verhogen. 

ShowYourSkills is een applicatie waarmee jonge voetballers worden uitgedaagd skill challenges te voltooien. Met ruim zevenhonderd verschillende oefeningen op verschillende niveaus krijgt ieder kind de kans zich op zijn eigen tempo te ontwikkelen. ShowYourSkills brengt de digitale en fysiek wereld samen met het creëren van een authentieke sportcommunity.

Zwagerman: ‘Stimuleert kinderen vaker naar buiten te gaan’
“De samenwerking met ShowYourSkills geeft AZ de mogelijkheid kinderen te stimuleren thuis meer aan hun technische vaardigheden te werken”, vertelt Dennis Zwagerman, namens AZ betrokken bij de samenwerking. “Dit is een mooie manier om het bewegingsprobleem in Nederland tegen te gaan. De applicatie stimuleert kinderen vaker naar buiten te gaan en te doen wat ze leuk vinden: voetballen. We hopen dat nog meer amateurclubs zich bij ShowYourSkills aansluiten om kinderen zo motorisch beter en technisch vaardiger te maken. Dat is al mogelijk vanaf de jongste jeugd in het voetballandschap.”

Bewegingsarmoede
Volgens Brian van Gils – mede-eigenaar van ShowYourSkills – is de applicatie ontworpen om bewegingsarmoede onder de jeugd aan te pakken. “Uit onderzoek blijkt dat ruim de helft van de kinderen tussen vier en twaalf jaar te weinig beweegt. Daardoor gaat hun motoriek achteruit en neemt overgewicht toe. AZ is de eerste BVO waarmee wij gaan samenwerken. Het is mooi dat zij dit maatschappelijke probleem erkennen en hierop inspelen.”

Een handvat
Van Gils: “Wij willen samen met AZ een voorbeeld voor anderen zijn en de jeugd inspireren en stimuleren meer in beweging te komen. Onze applicatie moet daarin een handvat worden voor leden en trainers van AZ’s partnerclubs.”

Brandenburg: ‘Mooie ontwikkeling’
Ook AZ’s Hoofd Jeugdopleiding Paul Brandenburg is enthousiast over ShowYourSkills. “Het is goed dat we op deze manier extra aandacht aan het jeugdvoetbal kunnen geven. Daarnaast biedt het ons de mogelijkheid de ontwikkeling van talentvolle spelers extra te volgen. Zij kunnen hun video’s uploaden, waar vervolgens ook de scouts van AZ naar kunnen kijken. Dit is een mooie ontwikkeling om het voetbalniveau in de regio en daarbuiten naar een hoger plan te tillen, iets wat ook naadloos aansluit bij het doel van de AZ Voetbalschool.”

AZ Seminar
Tijdens het aanstaande AZ Seminar – dat op 13 maart in het AFAS Stadion wordt georganiseerd – zijn ook vertegenwoordigers van ShowYourSkills aanwezig. Zij geven hier de partnerclubs van de AZ Voetbalschool een presentatie over hun platform. Is uw vereniging nog geen lid van de AZ Voetbalschool en heeft u interesse in deelname? Of wilt u meer informatie over de AZ Voetbalschool? Kijk dan op AZ.nl/Voetbalschool of mail naar voetbalschool@az.nl.

Foto’s: AZ Media / Carien Snoeijs

Wie zijn wij?

ShowYourSkills haalt het beste uit twee werelden. Wij brengen de digitale en fysieke wereld samen. Op een eenvoudige, leuke en SMART manier helpen wij kinderen beter te worden en creëren daarmee authentieke sport social community. Inspirerende e-learning content en innovatieve technieken, zoals een leaderboard en reflectie chat, zorgen voor een nieuwe manier van leren. De ideale online toolkit voor spelers.

ShowYourSkills wordt gerealiseerd door een bevlogen team met Ă©Ă©n heldere ambitie: iedereen moet zich kunnen bewegen en hierin willen wij gelijkheid op de pleintjes en velden. Door het aanbieden van ruim 700 challenges – variĂ«rend van makkelijk tot moeilijk – dragen wij bij aan de stimulering van beweging en ontwikkeling bij spelers.

Om deze reden is ShowYourSkills de ideale applicatie voor alle voetbalclubs in Nederland. Met deze app heb je de ultieme tool in handen om een grote groep te bereiken en zowel meer interactie als participatie te realiseren. ShowYourSkills is de beste trainer voor iedere voetbalclub.


AZ in samenwerking met ShowYourSkills

ShowYourSkills is heel erg blij met een mooie bevestiging van een club als AZ om samen kinderen meer in beweging te krijgen én te stimuleren van zowel de motorische als cognitieve vaardigheden. 

Ongeveer de helft van de kinderen van 4 tot 12 jaar beweegt te weinig. Dit blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek en het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. Hun motorische vaardigheden gaan achteruit en overgewicht bij kinderen neemt toe. Enkele oorzaken daarvan zijn de digitalisering, verstedelijking en te weinig veilige speelplekken.

Met gepaste trots en positieve energie delen wij hierbij mede dat ShowYourSkills en AZ starten met een pilot van twee jaar, alles ten behoeve van de kwaliteitsverbetering, stimulering van beweging Ă©n het plezier van de kinderen in de regio.

Wij zijn verheugd om z.s.m. te starten.  Wij vragen dan ook met plezier om de gegevens in te vullen in onderstaand contactformulier.