WAT IS TEAMFRUIT?

Het eten van fruit tijdens of na het sporten wordt aangeraden door verschillende organisaties zoals het Voedingscentrum en de KNVB. Toch eet minder dan de helft (44,4%) van de kinderen (tot 12 jaar) elke dag voldoende fruit. Onder middelbare scholieren is dat percentage nog lager: slechts 31,2% van hen eet dagelijks fruit.**

Met een nieuwe campagne, genaamd ā€˜Teamfruitā€™, wil Albert Heijn voetballers inspireren, ondersteunen en faciliterenĀ om vaker fruit te eten en zo een bijdrage leveren aan de ambitie van de KNVB voor een gezonde levensstijl en verantwoorde sportomgeving binnenĀ en buiten de lijnen van het veld.

Door de toevoeging van een ‘Teamfruitā€™-functionaliteit in de Voetbal.nl-app kunnen ouders zich wekelijks vrijwillig aanmelden om fruit voor hetĀ team van hun kinderen te verzorgen. Zo weten andere ouders, via de app, dat het fruit wordt verzorgd. Ook kunnen ouders een gratis Teamfruitbak bestellen, waarin het fruit wekelijks kan worden meegenomen naar wedstrijden en kan worden aangeboden aan het team.

WIST JE DAT?